Нова тв България разкрива специална база за лечение на COVID пациенти. Там

...
Нова тв
България разкрива специална база за лечение на COVID пациенти. Там
Коментари Харесай

Разкриват специална база за лечение на COVID пациенти в София

 Нова тв България разкрива специфична база за лекуване на COVID пациенти. Там ще се настаняват тежките случаи с потребност от интензивни грижи, разясниха здравните управляващи. Базата ще е в София, а в нея ще дават наряди лекари от столичните лечебни заведения.

Най-вероятно новата база ще бъде ситуирана в Белодробната болница и ще разполага с до 70 реанимационни места. В нея ще бъдат одобрявани и пациенти от прилежащи области.

Към момента междинната заболеваемост в страната е 818 на 100 хиляди души. В някои области обаче към този момент надвишава хиляда на 100 хиляди, както е в София. А данните от през днешния ден още веднъж демонстрират висок брой нови инфектирани. Над 5600 случая. Процентът на позитивните проби се движи към 13 на 100. Над 150 души за умряли за последното денонощие.

Разрастването на пандемията постанова създаване на специфична база за тежките случаи на ковид, съобщи доктор Златанов, пред Нова тв. Тя обаче няма да наподобява като тази, която готвиха предходните здравни управляващи в Арена Армеец. 

Докато базата стане подготвена, огромните столични лечебни заведения ще би трябвало да разкриват още интензивни кревати. Вчера беше оповестено, че София има незабавна потребност от още 50 реанимационни места.

Критичният дефицит на интензивни кревати в четвъртата вълна на пандемията е поради особеностите на делта разновидността, споделят медици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР